Foglaljon időpontot

Amennyiben szeretne eljönni hozzánk vizsgálatra, foglaljon egy előzetes időpontot! Töltse ki a bal oldalon találhat űrlapot, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

Telefonon:
+36 70 217 9326

E-mailen:
info@allergiameres.hu

Idegrendszeri tünetek

Hangulat ingadozások, alvási nehézségek, szorongás, depresszió, vagy akár pánik rohamok . Ezek idegrendszerünk megváltozott működésének jelei és nem feltétlenül konkrét ok, vagy élethelyzet változás következményei. Az, hogy az agy és a gyomor-emésztőrendszer között közvetlen kapcsolatot tart fenn a bolygóideg, az már régen ismert tény. Ideges bél szindróma esetén a páciensek az átlagosnál gyakrabban neurotikusak, depressziósak. Bizonyított az is, hogy a szerotonin / boldogság hormon/ 95%-át a bélsejtek termelik. Mindezek tények és azt igazolják, hogy milyen szoros kapcsolat van az agyműködés és a bél állapota között.
Mindegyik közvetlenül hat a másikra. Egy hosszantartó stressz pl. megváltoztathatja a bélműködést és fordítva, egy megváltozott bél állapot rossz hatással lehet az idegrendszer működésére. Ebből kiindulva, minden felbukkanó hangulati, vagy szorongásos tünet esetén érdemes megvizsgálni a bél állapotát, akkor is, ha konkrétan nincsenek emésztési problémák.


Ha gyulladás, felszívódási zavar nehezíti az agy számára nélkülözhetetlen anyagok / Mg, B vitaminok, Omega 3 , D vitamin / bélből való hasznosulását, akkor az még csak fokozza a tüneteket. A bél állapotáról pontos képet ad a Candida és ételintolerancia teszt. Ha a gomba felszaporodott és ételekkel szemben érzékenység alakult ki, akkor a flóra helyreállításával, megszüntethetők az idegrendszeri tünetek is. Fontos a hasznos baktérium törzsek visszatelepítése , ezek közül is a Laktobacillus rhamnósus, aminek tartós hiánya a kísérletek szerint a hangulatot negatívan befolyásolja.