Foglaljon időpontot

Amennyiben szeretne eljönni hozzánk vizsgálatra, foglaljon egy előzetes időpontot! Töltse ki a bal oldalon találhat űrlapot, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

Telefonon:
+36 70 217 9326

E-mailen:
info@allergiameres.hu

Légúti tünetek

Immunrendszerünk nagyon gyakran ezekkel a tünetekkel jelzi elsőként a problémát. Vizes orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, torok kaparás, köhögés, szemviszketés, mind olyan kellemetlenségek, amiket egy szokványos nátha is okozhat, ezért kezdetben nem is gondolunk allergiára, csak ha már hosszabb ideje állandósultak a problémák. A hagyományos orvoslás ebben az esetben is tüneti szereket alkalmaz, ami akár hatásos is lehet.

A gond az, hogy ezek a szerek általában szteroidot is tartalmaznak, így gyakori alkalmazásuk alapjaiban, a bélen keresztül tovább rontja az immunrendszert. A szteroid ugyanis ugyanúgy árt a hasznos bélbaktériumoknak, mint az antibiotikum, így azok szaporodása akadályozottá válik. Amennyiben kiderül, hogy mely anyagokra kezdett túlreagálni szervezetünk , és átlátjuk ennek szervezetünkben zajló hátterét, akkor sokkal közelebb kerülünk a megoldáshoz, így az allergiás tünetek csökkennek, majd idővel meg is szűnhetnek.