Foglaljon időpontot

Amennyiben szeretne eljönni hozzánk vizsgálatra, foglaljon egy előzetes időpontot! Töltse ki a bal oldalon találhat űrlapot, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

Telefonon:
+36 70 217 9326

E-mailen:
info@allergiameres.hu

Ételallergia és intolerancia tesztelés

Az ételallergia és intorencia közötti különbség nem mindenki számára nyilvánvaló. Míg ételallergia esetén az élelmiszer kis mértékű fogyasztása is azonnali reakciót vált ki a szervezetben (ez gyakran vele született probléma), addig ételintolerancia esetén mindig az elfogyasztott étel mennyiségétől is függ a tünetek megjelenése.

Intolerancia minden esetben a bélflóra felborulásával, a bél gyulladásos folyamataival kapcsolatos, fokozatosan alakul ki és egyre több étel feldolgozásával lehet probléma. Hasznos bélbaktériumok hiánya, kórokozók elszaporodása csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Amikor már több étel feldolgozása is gondot jelent a szervezetünknek, akkor már nehéz kitapasztalni, hogy mikor, mi okozta a tüneteket. Konkrét ételallergia sokkal ritkábban fordul elő, a lakosság néhány százalékát érinti, addig intolerancia, már minden 3.-4. embernél előfordul, de ha nem emésztési problémában nyilvánul meg, akkor ritkán derül ki.

Lényeges különbség a kettő között, hogy az ételallergia az egy állandó állapot, az intolerancia esetén viszont lényeges javulás várható a bélflóra helyreállítása után. Az elektorakupunktúrás vizsgálat mindig az adott helyzetet térképezi fel. Kimutatja, hogy jelenleg mely élelmiszerek feldolgozásával van probléma, mindegy, hogy ez egy allergia vagy ételintolerancia.

A teszt 120 féle élelmiszert köztük glutént, liszteket, tejtermékeket, húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat és tartósítószereket vizsgál. A vizsgálat azt is kimutatja, amit a vérteszt nem igazol.

Image

Foglaljon időpontot a vizsgálatra