Életünk bármely szakaszában kialakulhat, és az, hogy mikor, az az immunrendszer aktuális állapotától függ. Mindenképpen jó ha tudjuk, hogy melyek ezek az anyagok, mert egy részüket esetleg ki tudjuk iktatni a környezetünkből. Ettől már lényegesen csökkenhetnek a panaszaink.
Természetesen lehetnek olyan környezeti tényezők amiknek elkerülése lehetetlen / pl. levegőben található száraz porok, pollenek, füst, korom, szénmonoxid stb…/, de ha szervezetünk túlterheltségét csökkenteni tudjuk és támogatjuk az immunrendszer működését, akkor a tünetek akár el is múlhatnak.
Azt is jó tudni, hogy lehetnek ételek, melyeknek fogyasztása felerősíti a légúti tüneteket, un. keresztallergiát okozva / pl. gyümölcsök /, vagy egyszerűen fokozzák a nyáktermelődést ( pl. tejtermékek, lisztek ). A teszt fájdalommentesen, 200 féle légúti allergénre tesztel. Porokra, pollenekre, állatszőrökre, fémekre, penészgombákra, klórra, mosószerekre.